Samenvatting

21South heeft met behulp van Mendix een applicatie ontwikkeld voor het beloningsplatform van Afval loont. Afval loont is een innovatief inzamelsysteem waar deelnemers geld krijgen voor het gescheiden inleveren van hun afval. Zij kunnen sparen voor zichzelf of voor een maatschappelijk doel. Afval loont wilde de beleving van hun deelnemers optimaliseren zodat zij makkelijk kunnen zien hoeveel zij sparen.

Uitdaging

Afval loont wil haar volledige ICT upgraden. De wens is om het beloningsplatform onder te brengen in Mendix. Hiermee wil Afval Loont een volgende stap in de afvalmarkt zetten.

Bestaande functionaliteiten moeten worden opgewaardeerd en verbeterd en nieuwe functionaliteiten dienen te worden ontwikkeld. Deze zullen voornamelijk op het vlak van online communicatie zijn en het ondersteunen van de sociale gemeenschap waar Afval loont in actief is. De beleving van de deelnemers moet worden verbeterd. De nieuwe applicatie moet daarnaast de communicatie met de deelnemers optimaliseren.

Highlights

  • Een mobiele applicatie die u op elk platform kunt downloaden (iOS & Android);
  • Deelnemers kunnen sneller en eenvoudiger zien welk afval ze hebben ingeleverd, maar ook wat dit heeft opgeleverd, zowel in euro’s als voor het milieu (CO² uitstoot);
  • Een flexibele & beheersbare applicatie, waarin eventuele wijzigingen snel doorgevoerd kunnen worden;
  • Uitgebreide rapportagemogelijkheden door de koppeling met de Business Intelligence rapportagetool Qlik Sense;
  • Verbeterde communicatie met en beleving van deelnemers van Afval loont;
  • Afval loont zet een belangrijke volgende stap in de afvalmarkt.

Oplossing

De nieuwe App biedt burgers en maatschappelijke organisaties de mogelijkheid een mobiele telefoon te gebruiken als duurzame spaarpas voor de registratie van gescheiden afvalstromen; afval dat gerecycled wordt tot duurzame grondstoffen.

In het Afval loont filiaal kan men de QR-code van het scherm van een mobiele telefoon scannen. Door middel van een digitale koppeling met weegschalen wordt het ingeleverde afval direct verwerkt en bij het saldo van de gebruiker geboekt.

De App op de mobiele telefoon is niet alleen als duurzame spaarpas te gebruiken. Het biedt gebruikers ook de mogelijkheid om hun spaarsaldo te bekijken, het saldo uit te laten betalen of te doneren aan aangesloten maatschappelijke organisaties. Daarnaast geeft de App inzicht in de persoonlijke bijdrage aan de CO2-reductie.

Afval loont heeft gekozen voor Mendix vanwege de behoefte aan flexibiliteit in een sterk veranderende afvalmarkt.

Jørgen van Rijn oprichter Afval loont: “ICT speelt een steeds belangrijkere rol in het bereiken van individuen en groepen. Met deze samenwerking en de overstap naar Mendix, zullen wij nog beter in staat zijn om in te spelen op nabije ontwikkelingen in de afvalmarkt”.

Jan Kappenburg directeur 21South: “Mendix is een snelgroeiend mondiaal platform. Het wordt al in verschillende markten succesvol ingezet. Wij zien in de afvalmarkt een sterke behoefte aan ICT-innovatie. Ons bedrijf werkt daar graag aan mee”.

De App is te downloaden via de App Store en de Google Play Store.